Rólam

Szóval te egy ilyen guru vagy és egy barlangban élsz?
Nem éppen 🙂 Nagyvárosi életet élek, viszont az elmúlt pár évben egyértelművé vált számomra, hogy a meditálás nagyon sokat javított az életminőségemen és szeretném megosztani az eddigi (és jövőbeli) tapasztalataimat veled.

Mióta meditálsz?
10 éve rendszertelenül, 6 éve rendszeresen, 2 éve pedig minden nap.

Mi a célod ezzel az oldallal?
Hogy minél több ember elkezdjen meditálni és megtapasztalja a pozitív változásokat az életében, amik ezzel járnak. Azok is, akiket a spirituális része nem érdekel vagy egyenesen taszít. Ha a blog hatására csak 10 ember mindannapi szokásává válik a meditálás és megtapasztalja ennek az előnyeit, akkor már nagyon boldog leszek. Persze már most is az vagyok 😉

Vallásos vagy? Lesz hittérítés?
Nem. Hiszek ugyan abban, hogy a kézzelfogható, materiális dolgokon túl vannak más erők is, amik formálják a világot, de nem vagyok egyik vallás követője sem. Azt gondolom, hogy vannak olyan természeti törvényszerűségek, amiket tudományos eszközökkel még nem sikerült jól leírni, viszont a meditáción keresztül már most is hozzáférhetőek.

Melyik meditációs tradíciót követed?
Szigorúan egyiket sem, bár vannak olyanok, amik közelebb állnak hozzám. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben legalább ideiglenesen elköteleződöm az egyik irány mellett, mert látom ennek is az előnyeit.